Om Ti på topp Steinkjer

Ti på topp er et godt tilrettelagt turtilbud hvor du, familie, venner eller kolleger kan få påfyll og oppleve noe av det beste naturen i Steinkjer har å by på.  Ti på topp Steinkjer arrangeres av Midt-Norge Bedriftsidrettskrets, Saga FT og Steinkjer Orienteringsklubb. Vår hovedsponsor er Grong Sparebank. Vi har turer for alle, med varierende terreng, lengde og vanskelighetsgrad. Aktivitetsperioden varer fra 7. mai - 15. oktober 2023.  

Lag
Du kan velge om du vil delta som individuell deltaker eller med et vennelag, familielag eller bedriftslag. Lagene kan bestå av 3-8 personer. En bedrift kan konkurrere med andre bedrifter, og ha mange forskjellige lag registrert.Pris

Pris for å delta er 230 kr. Det koster 150 kr å legge til barn som ikke har egen mobil, innunder din egen profil på familielaget. Registrere turer

I appen Ti på topp finner du kart og informasjon og om hvor du finner både parkering, stien og innsjekkingspunktet for turen. Når du kommer til innsjekkingspunktet sjekker du inn via appen på telefonen. Da blir turen automatisk registrert og du får ett poeng. Har man ikke mobil kan man notere seg turmålskoden bak på skiltet på toppen å etterregistrere turen med denne koden på min side i etterkant. Det kan være smart å laste ned turene i appen før du begynner å gå. 


Deltagerpremier

Alle som besøker ulike topper får premie. Er du født i 2013 eller senere og 1953 eller tidligere er premiekravet sju ulike topper. Årets fjellgeit blir den som har gått lengst i antall km, den som går flest turer i løpet av perioden blir også premiert. Det blir også beste vennelag og familielag (basert på snittet antall turer i laget), beste store bedrift og beste lille bedrift (under 30 ansatte) Basert på antall turer gått. Det vil bli premieutdeling i november. Vi har også mange flotte nasjonale premier. Vi har også noen nasjonale kåringer. Premieutdeling vil bli 14.januar 2024. Se arrangementsinvitasjon her.


Litt om turene

Turene er av ulik lengde og i ulikt terreng. Noen er rundturer og andre er tur/retur. På parkeringsplassen finner du et Ti på topp-skilt hvor turen starter. Ruta er så merket med pilskilt og/eller eksisterende skilting. På alle turmålenes toppunkt finner du et skilt med en turkode bakpå (som brukes av de som ikke har Ti på topp-appen). Det er mulig å sjekke inn hver tiende time, men på de toppene som er nær bebyggelse er det 18 timer mellom innsjekk. Vi har også med en bonustur i år som er tilgjengelig mellom 15. juni - 15. august. Den kommer inn i appen 15.juni. 


Skolekonkurranse
Barne- og ungdomskoleelevene i Steinkjer får gratis deltagelse i Ti på Topp og får info igjennom sin skole. Vi har også i år en skolekonkurranse der det handler om å samle turkilometer til sin skole.
Alle turene teller: om man går til forskjellige turmål eller om man trimmer til sin nærmeste Ti på Topp-kasse. Man kan gå i fellesskap, på skoleturdag, i gymtimene, eller om man går på fritiden. Vandrepokal går til den skolen som har samlet flest km delt på antall elever ved skolen. I tillegg er alle elever som har fullført alle ti turene (eller 7 av 10 om du er født i 2013 eller senere) kvalifisert til å motta premie på vår premieutdeling. Uansett resultat; alle deltakere får fine turopplevelser.


Fotokonkurranse
Årets Ti på Topp-bilde kåres av innsendte bidrag innsendt via vår app og bildene merket #tipåtoppsteinkjer på instagram. Flotte premier vanker vinnerne. Vi ønsker bilder i høy oppløsning i både stående og liggende format.


Ti på topp for alle

Ti på Topp Steinkjer ønsker å kunne legge til rette for fysisk aktivitet for alle i innbyggere i Steinkjer. Vi ønsker å kunne stimulere til en aktiv livsstil for personer med funksjonsnedsettelser uansett om noen av Ti på Topp-turene er utenfor deres rekkevidde. Man velger hvilke av turmåla man kan klare og går disse minst ti ganger. Da har man rett på deltagerpremie. Klarer man flere enn ti turer er det bonus i form av flere flotte turer. Tilbakemeldinger fra deltagerne som benyttet seg av dette i fjor var meget gode og gav de en betydelig motivasjon til å komme seg ut. Så den muligheten må vi fortsette å ha. Påmelding skjer på vanlig måte; kjøp av hefte i butikk eller direkte på hjemmeside/app. Man kan også delta på lag som normalt.
I tillegg må man sende en begrunnelse til andrea.hagstrom@bedriftsidretten.no innen 1. juli. Det er fullt mulig å starte å gå turer før man sender mailen. På resultatlista som ligger på hjemmesiden vil det ikke synes at man har klart kravet etter ti turer gått, men premiering blir det til alle som har klart sine ti turer. Mailen som nevnt over gjør at vi vet om de som har benyttet denne muligheten.


Fellesturer
Fellesturer som arrangeres vil bli annonsert på vår lokale Facebook-side 


Vis hensyn og ta vare på naturen

  • Bruk anviste P-plasser.
  • La dyr på beite få beite i fred og vis respekt for dyr og natur.
  • Husk å lukke grinder og lignende etter deg.
  • Ta med deg søppelet hjem.
  • Fra 1. april til og med 20. august er det båndtvang, men vi oppfordrer til båndtvang hele aktivitetsperioden.
  • Husk at bæsjeposer skal tas med hjem.
  • Bruk av ild og bål i skog og mark er forbudt i perioden 15. april til 15. september.
  • La reinen være i fred.
  • Husk at all ferdsel skjer på eget ansvar. Ti på topp er et landsdekkende turtilbud med 40 lokale konkurranser rundt om i Norge. Nedenfor finner du oversikten over alle områdene